KTS Şubat-Mayıs Etkinlikleri kapsamında haber takımı oluşturuldu. Bu doğrultuda Türkiye'de ve dünyada gerçekleşen güncel, bilimsel ve teknolojik olayların buluş ve gelişmeleri okul panolarında öğrenciler tarafından yapılan çalışmalarla sergilendi.

KTS Mart ayı etkinlikleri kapsamında okul bahçesi çiçeklendirilmesi etkinliği gerçekleştirilmiştir. Tedarik edilen mevsim çiçekleri ile okulun güzel bir görüntüye ulaşması ve dikilen çiçeklerin bakımlarının öğrenciler tarafından yapılması planlanmıştır.

Alınan çiçekler okul bahçesindeki saksılara yerleştirilmiş ve düzenlemeleri yapılmıştır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda gerçekleştirilen programla kutlandı. Programı hazırlayan Türkçe öğretmenlerimiz Seda KOCAOĞLU ve Zeliha İNAL ile Matematik öğretmenimiz Nihan Pınar MERCAN'a, yarışmalar düzenleyen Beden Eğitimi öğretmenimiz Mehmet Cenk TUFAN'a, görev alan öğrencilerimize ve desteklerinden dolayı okul idaremize teşekkür ediyoruz.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği “Çanakkale’nin 17 Genç Kalemi” projesi kapsamında  15-19. 04.2024 tarihleri arasında gerçekleşen yazma kampına okulumuz 10A sınıfı öğrencilerinden Zana Sesigüzel ilçede yapılan elemede de başarılı olarak katılmaya hak kazanmıştır. Eceabat Gençlik kampı tesislerinde düzenlenen yaratıcı yazarlık çalışmalarında öğrencilerin edebiyat bilgilerinin artırılması, yeni tekniklerle tanışmalarının sağlanması ve yaptıkları hataları görmelerini sağlayarak daha iyi yazmaya doğru yol almaları amaçlanmıştır. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Kevser Gülistan Çakır, genç yeteneklerin kendilerini keşfettikleri ve geliştirdikleri bu yazma kampında eğitimci ve sorumlu öğretmen olarak görev almıştır.

03.04.2024 saat 14.00'da Tübitak Bilim söyleşileri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Prof. Dr. Necati Kaya hocamızı ağırladık. Günümüze ışık veren teknoloji FOTONİK konulu sunumu gerçekleştiren Prof. Dr. Necati KAYA'ya, katılımı için Sayın İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Murat BÜYÜK'e, etkinliği düzenleyen okul koordinatörümüz Nihan Pınar MERCAN'a ve destekleri için okul idaremize teşekkür ediyoruz.

03.04.2024 tarihinde yapılan okullar arası bisiklet il şampiyonasında ortaokul öğrencilerimiz ferdi 1.2.3.lüklerin yanı sıra küçükler ve yildizlar kategorilerinde hem erkek hem kızlarda Takım il şampiyonu olmuşlardır. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz M.Cenk TUFAN'ı tebrik ediyoruz.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programımız. Emekleri için Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Derya Cemgil Kahraman'a ve İlknur Rençber'e, teknik desteği ve güzel sesiyle programa katkılarından dolayı Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Dilek Demir 'e teşekkürlerimizi sunarız.

7/B sınıfı öğrencimiz Sümeyye MAKAS Çanakkale İl Müftülüğü'nün düzenlemiş olduğu MEhmet Akif Ersoy'u Anma ve Çanakkale Denize Zaferi ve Şehitleri Anma GünüOrtaokullar Ezbere Şiir Okuma Yarışmasında 1. olmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz. Türkçe öğretmeni Seda KOCAOĞLU'na emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca destekleri için Sayın Müdürümüz Mikail KONUKCU'ya ve öğrencimizin ailkesine de teşekkürlerimizi sunarız.

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma töreninde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ayrıca 12 Mart İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri çerçevesinde İstiklâl Marşı'mızı güzel okuma yarışmasında 1. Sümeyye Makas(7/B), 2.Busenur Özçakar(6/A) ve 3.Nurcan Çelik (11/A) dereceye girmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Okul çapında yarışmaya katılımda bulunanlara katılım sertifikalar ile dereceye girenlere ödülleri okul müdürümüz Sayın Mikail Konukçu tarafindan verilmiştir.

Öğrencimiz Kerem ARSLAN Okullar Arası Türkiye Karate Şampiyonası 68 kg Türkiye 3. olup kürsü yapmıştır. Öğrencimizi bu başarısından dolayı tebrik ediyorum

Okulumuz Gezi Kulübü tarafından organize edilen 09.03.2024 tarihli Edirne gezimizden kareler.

8 Mart Cuma günü sınıflarımızın hazırladığı ikramlıklarla Ramazan Ayı'nın gelişini büyük bir sevinçle kutladık. Davul ve maniler eşliğinde sınıflarımızda gerçekleştirilen şenlikte manevi değerlerimizin farkındalığını artırdık. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

1-7 Mart Deprem haftası dolayısıyla 06.03.2024 tarihinde gerçekleştirdiğimiz deprem tatbikatından kareler

Öğrencimiz Kerem Arslan Kocaeli okullar arası grup müsabakası 68 kilo ümit genç erkeklerde bölge 2.si olup Türkiye şampiyonasına gitme hakkı kazanmıştir. Öğrencimizi ve antrenörünü tebrik ediyoruz.

Okul önündeki yaya geçitindeki Yayaya Saygı sosyal sorumluluk etkinliğimiz ve hazırlık çalışmalarımız